Konstvisningar och konstvandringar

Konstvisningar anordnas bland annat på förfrågan och i samband med invigning av nya lokaler. De återkommande konstvandringarna på Centralsjukhuset i Karlstad leds av personal från konstenheten eller av Kerstin Wessberg.

Aktuella visningar

Film: Utställningen "Vi" - rundvandring med konstnären Kerstin Wessberg

Utställningen "Vi" innehåller verk skapade av Region Värmlands medarbetare. Konstnären Kerstin Wessberg guidar i konsthall Spisrummets lokaler på Centralsjukhuset i Karlstad.

 

Konstvisningarna på Centralsjukhuset i Karlstad är inställda tillsvidare på grund av coronapandemin.

Konstvandringar på Centralsjukhuset i Karlstad

Om du tillsammans med en grupp är intresserad av en egen konstvandring med Kerstin Wessberg, ta kontakt med Kerstin Wessberg (e-post) eller konstenheten (e-post).

Kerstin Wessberg berättar om vandringarna

 Det viktigaste som jag hoppas kunna förmedla är att det finns inget rätt eller fel sätt att uppfatta konst på. Det du känner eller tänker när du ser på ett konstverk, det är också rätt, och konstverket finns där bara för att du ska få uppleva det just så. Det är också spännande att höra hur andra upplever samma konstverk, säger Kerstin Wessberg. Hon fortsätter:

 Hur och var konstverket är placerat spelar stor roll, och därför är det spännande att få möjlighet att prata om konst i en så speciell och viktig miljö som ett sjukhus. Konstvandringen är tänkt att starta i den stora entrén och kommer att gå genom både äldre och nya delar av sjukhuset. Vi avslutar vandringen i den nya konsthallen. På så vis får vi uppleva sjukhusets olika åldrar och också se konst från olika perioder. Nu håller jag bara tummarna för att massor av människor blir sugna på att följa med!


© Ingalena Klenell/BUS (2015). Kliniskt träningscentrum, KTC. Foto: Jens Magnusson