Kulturella och kreativa näringar inom slöjd

Slöjd, mat- och konsthantverk i Värmland

Via föreningarna träffar du andra slöjd- och hantverksintresserade människor, ung som gammal, nybörjare som expert. Regionens yrkesverksamma slöjdare, konsthantverkare och mathantverkare finns samlade i broschyren: 

Slöjd mat- och konsthantverk i Värmland 

Nedan listas även forum för slöjd- och hantverksintresserade. 

Hemslöjden

Hemslöjden (Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund) är en ideell organisation som har funnits i mer än hundra år. Idag består organisationen av 86 hemslöjdsföreningar runt om i landet och ett riksförbund. Via kurser, utställningar och föreläsningar arbetar de för att slöjden ska utvecklas och vara en självklar aktör inom kulturen och näringen.

Mer information på Hemslöjdens webbplats

Textil hemslöjd

Textil hemslöjd drivs av Sveriges hemslöjdskonsulenter. En stor del av materialet som sidan bygger på, kommer från konsulenternas pärmar med skatter, insamlade, beskrivna, fotade och nedtecknade under många år.

Mer information på Textil hemslöjds webbplats

Slöjd håller

Våra val gör skillnad. Hur vi konsumerar och lever påverkar framtidens miljö. I vår strävan efter en hållbar livsstil är hemslöjden en naturlig inspirationskälla. Vi använder enkla redskap, energisnåla tekniker och ofta lokala återanvändbara material. Slöjdade föremål håller länge och kan repareras. På den här webbsidan finner du det mesta om slöjd och hållbarhet. Materialet till Slöjd håller, Hemslöjdens miljösidor, är framtaget av en arbetsgrupp av hemslöjdskonsulenter i samarbete med Nämnden för hemslöjdsfrågor som också bidragit till finansieringen.

Mer information på Slöjd hållers webbplats