Bedrägeriförsök kopplat till vaccination

Region Värmland har uppmärksammats på att det gjorts bedrägeriförsök kopplat till vaccination.

Någon eller några har uppgett sig ringa från en av Region Värmlands vårdcentraler för att följa upp ett vaccinationsbesök och bett personen logga in med bank-ID. Den uppringda personen sa att hen tillhörde en annan vårdcentral varpå det strax ringde upp på nytt. Denna gång från den "rätta" vårdcentralen. Den uppringda personen kände igen telefonnumret från vårdcentralen men blev ändå misstänksam då Region Värmland bytt telefonnummer och det nummer som visades var vårdcentralens gamla nummer. Den uppringda lämnade därför aldrig ut bank-Id och polisanmälde händelsen.

Region Värmland ser allvarligt på det inträffade och vill än en gång påminna allmänheten om att organisationen inte ringer upp vare sig från vårdcentraler eller från 1177 och ber personer logga in med Bank-Id.

- Det är beklämmande att man försöker lura människor. Jag vill att värmlänningarna ska vara medvetna om att vi inte arbetar så här, och hoppas att de inte går på försöken, säger Madelene Johanzon, öppenvårdschef.

På 1177 kan du läsa mer om bedrägeriförsök: https://www.1177.se/Varmland/aktuellt/bedragare-pastar-att-de-ar-fran-1177-vardguiden/

För mer information, vänligen kontakta
Madelene Johanzon, öppenvårdschef, telefon: 010-8314181